Η ιστοσελίδα είναι αρχειοθετημένη και δεν ανανεώνεται το περιεχόμενό της.

Παρακαλώ επισκευτείτε τη νέα διεύθυνση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. στο www.ktyp.gr

λογότυπο ΟΣΚεταιρική ευθύνηγραμμή εξυπηρέτησης ΟΣΚ βοηθητική εικόνασλόγκαν

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Όλοι μαζί να αλλάξουμε την γκρίζα πραγματικότητα


 

Κατεβάστε το Δελτίου Τύπου

 

Solidar-OSK: ομάδα κοινωνικής ευθύνης της ΟΣΚ ΑΕ

Νέα συμμετοχή σε δράση των atenistas

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, οι Solidar-OSK προσέφεραν 500 σχολικές τσάντες για τους σκοπούς της δράσης των atenistas για τη συλλογή σχολικών ειδών που δόθηκαν σε τρεις οργανώσεις: την Κιβωτό του Κόσμου, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, και το Σύλλογο «Μέριμνας Ανηλίκων». Από τις 620 περίπου τσάντες που συλλέχθηκαν συνολικά οι 500 ήταν από την ομάδα της ΟΣΚ ΑΕ. Δείτε και το σχετικό Δελτίο Τύπου των atenistas εδώ.

Ανακύκλωση

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο συλλέχθηκε ενδεικτικά 1 τόνος χαρτιού από τα γραφεία της ΟΣΚ ΑΕ ενώ από τις αποθήκες εξοπλισμού σχολικών μονάδων, ανακυκλώθηκαν 21 τόνοι παλαιού χαρτιού που ισοδυναμεί με το χαρτοπολτό που παράγουν 360 δέντρα!! Επίσης, συλλέξαμε και ανακυκλώσαμε 220 άδεια μελάνια εκτυπωτή  και .... πολλές μπαταρίες.

 

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στο γκαράζ του ΟΣΚ

Με εθελοντική εργασία από μέλη των Solidar-OSK διαμορφώσαμε ειδικό χώρο στάθμευσης ποδηλάτων στο υπόγειο γκαράζ του κεντρικού κτιρίου της ΟΣΚ ΑΕ, καταργώντας μια θέση στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτου. Το συνολικό κόστος για τα υλικά κατασκευής ανήλθε στο ποσό των €65,46.

 

 

«Ένα δέντρο από γάλα»

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, συμμετείχαμε σε δράση των atenistas (www.atenistas.gr) και των Γιατρών του Κόσμου «ένα δέντρο από γάλα» που σκοπό είχε τη συλλογή τροφίμων για άπορα παιδιά στην Πλατεία Κοραή. Με τα γάλατα τα οποία συλλέχθηκαν φτιάχτηκε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Φτιάξαμε έναν προσωρινό παιδότοπο στο Μεταξουργείο σε οικόπεδο του ΟΣΚ

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, οι Solidar-OSK, εθελοντές από την κίνηση πολιτών ΚΜ Πρότυπος Γειτονιά και από την εταιρεία φυτικών καλλυντικών Kiehl's συγκεντρωθήκαμε στο χώρο όπου στο μέλλον πρόκειται να κατασκευαστεί η αυλή του 85ου Νηπιαγωγείου της Αθήνας και φτιάξαμε έναν προσωρινό παιδότοπο. Ο παιδότοπος θα λειτουργήσει μέχρι να αρχίσει η κατασκευή του νηπιαγωγείου. Η υλοποίηση του έργου ήταν δυνατή χάρη  στην παραχώρηση μέρους του οικοπέδου από τον ΟΣΚ, τη χορηγία της Kiehl's και φυσικά και πάνω από όλα τη συνεισφορά των εθελοντών. Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου.


 

Χριστουγεννιάτικο bazaar ΟΣΚ , 16 & 17 Δεκεμβρίου 2010

Σας περιμένουμε όλους στο διήμερο Χριστουγεννιάτικο bazaar του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για τα το κέντρο κοινωνικής φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση «Εστία» (www.eseepa.gr).

 

Πότε: 16 & 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 – 16:00

Πού:  στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΚ, στην οδό Φαβιέρου 30 (μετρό Μεταξουργείο)

 

Στην αγορά μας θα βρείτε χειροποίητα γούρια, κομπολόγια, γλυκά, στολίδια, διακοσμητικά κοσμήματα κι ευχετήριες κάρτες από τα παιδιά της «Εστίας», υπαλλήλους του ΟΣΚ, μαθητές του 133ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, φίλους και εθελοντές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε με εθελοντική εργασία ή προσφέροντας αντικείμενα & προϊόντα προς πώληση, μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε στο 210 52 72 228, να μας στείλετε μήνυμα στο csr@osk.gr ή να επισκεφθείτε το www.osk.gr.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 


 

Αγώνας basket

Στις 18 Νοεμβρίου 2010 διοργανώθηκε φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των δυο Γενικών Διευθύνσεων της ΟΣΚ ΑΕ. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων. Οι δυο ομάδες ήταν μικτές (γυναικών και ανδρών) και συμμετείχαν υπάλληλοι όλων των βαθμίδων, σύμβουλοι καθώς και η διοίκηση.

Για τα άρθρα που γράφτηκαν για τον αγώνα στον αθλητικό τύπο πατήστε εδώ.


Αγώνας δρόμου 5 χλμ. - κλασικός Μαραθώνιος

17μέλης ομάδα του Οργανσιμού συμμετείχε στον αγώνα 5 χλμ. που διεξήχθη στο πλαίσιο του ιστορικού 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στις 31 Οκτωβρίου 2010. Όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν. Αναμνηστικά έπαθλα απονεμήθηκαν στους πρώτους στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

ΚΕΔΕΟ Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο βοηθητική εικόνα
Στοιχεία επικοινωνίας
χάρτης ιστοτόπου πολιτική προστασίας δεδομένων
βοηθητική εικόνα
βοηθητική εικόνα