Η ιστοσελίδα είναι αρχειοθετημένη και δεν ανανεώνεται το περιεχόμενό της.

Παρακαλώ επισκευτείτε τη νέα διεύθυνση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. στο www.ktyp.gr

λογότυπο ΟΣΚεταιρική ευθύνηγραμμή εξυπηρέτησης ΟΣΚ βοηθητική εικόνασλόγκαν

Βιογραφικό του Διευθύνοντος Συμβούλου

Ο Ηρακλής Δρούλιας, πολιτικός μηχανικός με μεγάλη πείρα σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και με ενεργή παρουσία σε φορείς εκπροσώπησης των μηχανικών, είναι από το Μάρτιο 2010 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ [ΟΣΚ ΑΕ, www.osk.gr]. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας [ΤΕΕ, www.tee.gr] και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων Οργανισμών [ΚΕΔΕΟ, www.kedeo.gr].

Από την αρχή της θητείας του στη διοίκηση της ΟΣΚ ΑΕ έχει επιτύχει σημαντική αύξηση στην αποτελεσματικότητα λειτουργίας του Οργανισμού. Ήδη από το πρώτο τρίμηνο κατάφερε να μειώσει τις δαπάνες κατά περίπου €3 εκ. ενώ –κάνοντας ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές- επέφερε μεγάλες βελτιώσεις στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Στις προσωπικές του φιλοδοξίες για το έργο της ΟΣΚ ΑΕ υπό τη διεύθυνσή του εντάσσονται η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλων εναλλακτικών χρηματοδοτικών μεθόδων, ο εκσυγχρονισμός της αλυσίδας εφοδιασμού και των μέσων δημοπράτησης, η παρακολούθηση των έργων με δορυφορικά μέσα και -πάνω από όλα- η προσφορά κοινωνικού έργου με την κατασκευή σύγχρονων σχολείων φιλικών προς το περιβάλλον.

Γεννήθηκε στο Χαϊδάρι το 1969. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από όπου πήρε το δίπλωμά Πολιτικού Μηχανικού με ειδικότητα συγκοινωνιολόγου.

Αμέσως μετά τις σπουδές του έφυγε για τις Βρυξέλλες όπου εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας. Η ενασχόλησή του με ζητήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχίστηκε και στην Ελλάδα αφού εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και για τον «Άξονα YOUTHSTART» της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης ενώ υπήρξε και μέλος των ομάδων παρακολούθησης των λειτουργικού προγραμμάτων των κοινοτικών πρωτοβουλιών «ADAPT» και «Απασχόληση».

Η πείρα του στα κοινοτικά ζητήματα θεμελιώθηκε με τη θητεία του ως μέλους της Μόνιμης Επιτροπής Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Επαγγελματικού Θεσμικού Πλαισίου [Standing Committee on Business Environment and Development] στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο πολιτικών μηχανικών [European Council of Civil Engineers – www.eccenet.org], το ευρωπαϊκό όργανο εκπροσώπησης του κλάδου στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Στα θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης δε, η πείρα του ολοκληρώθηκε με την ανάληψη καθηκόντων Αναπληρωτή Προέδρου στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Κατάρτισης [ΕΚΕΠΙΣ].

Το 1999 ξεκίνησε τη συνεργασία του με εταιρείες δημοσίων έργων, την οποία όμως διέκοψε το 2001 για να συμβάλλει στην πραγμάτωση ενός από τα σημαντικότερα έργα που έχει να επιδείξει η χώρα μας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 από τη θέση του Διευθυντή Παρακολούθησης Ολυμπιακών Έργων στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 [ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004].

Μετά το τέλος των αγώνων και την εκκαθάριση της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, ίδρυσε δική του κατασκευαστική εταιρεία, την ΗΡΝΑΚΑΤ ΟΕ. Μέσα σε περίοδο 5 ετών η εταιρεία του αναπτύχθηκε σημαντικά και υλοποίησε μια σειρά μεγάλα και επιτυχημένα ιδιωτικά έργα σε όλη την Αττική.

Παράλληλα με τις σπουδές του και την έντονη επαγγελματική του δραστηριότητα,  ασχολούνταν πάντοτε και με τα θεσμικά ζητήματα των μηχανικών. Ως φοιτητής υπήρξε  Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και στη συνέχεια Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΕΜΠ.

Η ενεργός του δράση στο ΤΕΕ ξεκίνησε το 2000 με την εκλογή του στην Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου η οποία επαναλαμβάνεται χωρίς διακοπή έως σήμερα. Επίσης από το 2003 και έπειτα εκλέγεται και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.  Την περίοδο 2001 – 2003 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας ενώ πριν να αναλάβει τη διοίκηση της ΟΣΚ ΑΕ, την περίοδο 2007 - 2010 ήταν Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ. Σήμερα εκτός από μέλος της Διοικούσας Επιτροπής είναι και o εκπρόσωπος της παράταξης της ΠΑΣΚ Μηχανικών.

ΚΕΔΕΟ Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο βοηθητική εικόνα
Στοιχεία επικοινωνίας
χάρτης ιστοτόπου πολιτική προστασίας δεδομένων
βοηθητική εικόνα
βοηθητική εικόνα